Prisvärd hotellupplevelse

Budgethotell

 

Hur hittar man den mest prisvärda hotellupplevelsen?

Det är givetvis väldigt individuellt vad man anser att är prisvärt då det kommer till hotellupplevelser. En prisvärd hotellupplevelse behöver inte betyda att den har varit speciellt billig men att den ger en känsla av att man har fått mycket för pengarna gällande rummet, den trevliga personalen eller att upplevelsen helt enkelt har varit fantastisk på flera sätt.

En prisvärd hotellupplevelse kan också betyda att man har fått ett extra billigt pris på ett hotell som vanligtvis inte är förmånligt i sig men som kanske för tillfället har kört en speciell kampanj eller bara sänkt priserna tillfälligt av andra orsaker. Slutligen kan det även handla om att man anser att ett allmänt billigt hotell är det mest prisvärda eftersom kostnaderna helt enkelt inte blir höga och att standarden på hotellet inte är det viktigaste för att bli nöjd med sin hotellupplevelse.

För att få den mest prisvärda hotellupplevelsen så gäller det främst att hålla upp ögonen för speciella erbjudanden och kampanjer för hotell som tillhör den högre prisklassen vanligtvis eller varför inte medelklass hotell också som har höga gästbetyg och kan leda till en riktigt prisvärd och trevlig vistelse. Noggrant planerande och jämförelse av hotellpriser på olika bokningssidor är en övergripande komponent för att hitta den mest prisvärda hotellupplevelsen.

Ibland kan det löna sig att även jämföra priser för hotell på, dels det specifika hotellets egna hemsida samt på utländska bokningssidor eftersom priser för hotell kan variera en hel bland internationella researrangörer. Bokar man hotell på en utländsk bokningsida är det bra att komma ihåg att priset oftast inte är i svenska kronor. För att få koll på totalpriset innan  bokningen är det bra att konvertera valutan till svenska kronor med hjälp av en bra valutaomvandlare.

De största hotellbokningssidorna brukar ha så kallade lojalitetsprogram som man kan bli medlem i kostnadsfritt. Dessa brukar vara värda att ha eftersom man kan få en mängd bra erbjudanden på hotell samt ibland även ”gratisnätter” om man har samlat ihop tillräckligt med poäng. På det här viset så kan man komma åt en utomordentligt bra deal för en fantastisk hotellupplevelse.

Om man är flexibel med årstid och läge då man bokar resan så kan man även då komma åt en riktigt prisvärd hotellvistelse. De flesta hotellen brukar i allmänhet ha lägre priser under månaderna som infaller utanför högsäsongen som gäller för destinationen. Bokar man hotell under lågsäsong så kan priset ibland nästan halveras.

En annan komponent som brukar ha inverkan på priset för hotell är läget. Ibland kan det vara närheten till stranden som avgör och ibland det kan det vara frågan om hur centralt hotellet ligger. Även rumstypen spelar en stor roll för hur dyrt hotellrummet är. Vill man exempelvis ha balkong med havsutsikt så kommer priset för rummet troligtvis bli dyrare än ett rum utan havsutsikt. Kan man avstå från vissa saker utan att det inverkar på helheten av hotellvistelsen och resan så kan det vara riktigt prisvärt att vara flexibel i sina val av hotell och tidpunkt på året.

Kan samma hotell ha olika priser?

Det kan vara knepigt att boka hotell till det bästa priset ibland eftersom olika researrangörer, resesiter och även själva hotellet i fråga har si allmänhet olika priser för hotellvistelsen. Detta kan även gälla för exakt samma datum samt då det gäller olika tilläggsprodukter och tjänster som hotellet erbjuder.

Så gott som alla bokningssiter har olika priser för olika rumstyper så vill man jämföra priser noggrant så gäller det att kolla upp inte bara de olika priserna för hotellnätterna i fråga utan även kolla vilken typ av rum som är inkluderat i priset. I vissa fall kan man till och med få ett bättre rum för samma pris om man jämför omsorgsfullt de olika researrangörernas priser.

Andra värdefulla tillägg att ta hänsyn till då man jämför hotellpriser är exempelvis om transfer eller frukost och andra måltider ingår i priset eller inte? I allmänhet brukar den här typen av tilläggskostnader bli dyrare på plats än om man har inkluderat dessa tjänster redan vid bokningen. Det kan vara värt att boka ett hotellrum inklusive frukost och/eller andra måltider även om det kanske känns som ett dyrare alternativ vis skedet av bokningen. Framförallt kan det vara skönt och smidigt att veta att man åtminstone har betalat för en måltid per dag innan avresan.

En annan viktig sak att kolla upp är om man kommer att ha ett avbokningsskydd eller inte. De flesta tidiga hotellbokningarna som även oftast är de billigaste betalar man i samband med själva bokningen och därmed få man ingen återbetalning utifall att resa inte skulle bli av. Även här kan det vara skönt att betala lite mer om man vill ha extra trygghet med att få pengarna tillbaka om det skulle hända att man är tvungen att avboka hotellet. Här gäller det verkligen att kolla upp de olika bokningssidornas villkor ordentligt, eftersom för samma pris kan både frukost och avbeställning vara inkluderade i den ena medan den andra hotellbokningssidan kanske tar samma pris exklusive dessa tillägg.

För övrigt då det gäller att boka billiga hotellnätter så är det upp till var och en vad man tycker att är prisvärt. Vissa vill gärna betala lite extra för extra trygghet och komfort medan andra enbart vill komma åt det billigaste priset oavsett vad det innebär.