Gästrecensioner

hotell-collage

 

Hur skiljer sig Hotellstjärnor sig åt från recensioner och gästbetyg?

Som tidigare redan nämndes så står hotellstjärnor för enbart en klassificering av hotellet som upplyser främst om hotellets utbud samt tillgång till olika tjänster. Hotellstjärnorna i sig hjälper därför inte så mycket för att få reda på en helhetsuppfattning av hotellet men ger givetvis en indikation om en del av vad man kan förvänta sig av hotellet man har för avsikt att boka.

Vill man få en bättre helhets uppfattning om hur hotellet bör man läsa gästrecentioner eller kolla upp hur många stjärnor de tidigare gästerna av hotellet har gett boendet i fråga. Gästrecentionerna, stjärnorna eller gästbetygen grundar sig i en mer avancerad klassificering och omfattar allt från städning, service, atmosfär, läge, utbud och faciliteter på hotellet. Oftast kan man även få reda på vilken typ av resenärer som har gett betygen och från vilket land de härstammar.

Så gott som alla resebokningssidor har den här typen av recensioner så de är enkelt att jämföra de olika hotellen i enlighet med bokningssidans egna gästbetyg. Vill man göra en noggrannare granskning för att vara riktigt säker innan man bokar så rekommenderas att man kollar upp hotellet på världens största resesite som är, Tripadvisor.

Tripadvisor finns i 30 olika länder och används flitigt av resenärer världen över. På sidan hittar man recensioner för så gott som alla hotell och även resenärernas egna bilder på hotellen. Tripadvisor som har kommit att bli nästan som en ”Google” för resor är ett mycket bra verktyg att använda för att hitta den bästa möjliga hotellupplevelsen.

Bra att veta då man kollar upp gästrecentionerna på Tripadvisor är att komma ihåg att förväntningar och upplevelser är väldigt individuella och kan variera en hel del från person till person. En hotellupplevelse som en person kan tycka att har varit helt fantastisk kan följande person uppleva som medelmåttig eller till och med dålig beroende på hur förväntningarna har varit innan hotellvistelsen samt kan även bero på vissa tillfälligheter.

Det bästa sättet att få reda på om hotellet kommer att passa just dig med hjälp av recensioner är att läsa noggrant vad som orsakat de sämre betygen och även tänka över hur dina förväntningar och förhoppningar på hotellet ser ut. Som oftast så indikerar ett högt snitt för gästbetyg av hotellet att hotellet är bra.